Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tio års fängelse för grova sexbrott mot sambo

En man i 55-årsåldern döms till tio års fängelse för grova våldtäkter mot sin sambo, meddelar Norrtälje tingsrätt. Han döms även för grovt koppleri för att ha sålt sambon till andra.
Brott • Publicerad 15 februari 2023
En man i 55-årsåldern döms till fängelse för grova sexuella övergrepp. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Mannen greps sedan en av sambons vänner polisanmält honom, och har suttit häktad sedan i maj 2022. Enligt tingsrätten har han under flera års tid "systematiskt" utsatt sambon för grova kränkningar och övergrepp och brutit ner hennes förmåga att göra motstånd.

Han har också låtit andra ha sex med sambon mot betalning.

Annons

Bevisningen mot honom består av vittnesmål från sambon samt flera andra personer, liksom mobilchattar och videoklipp.

Vittnen beskriver i förhör hur mannen haft sambon i ett "järngrepp" och under konstant övervakning. Kvinnan själv uppger att mannen hotat henne med våld eller att han skulle ta deras gemensamma barn om hon inte gjorde som han sa.

Mannen nekar till brott och har förklarat sitt agerande med ett intresse för BDSM-sex. Tingsrätten drar dock slutsatsen att han utnyttjat "praktiken" för att "misshandla och förnedra sambon".

Han döms för tre fall av grov våldtäkt, våldtäkt, grovt koppleri, koppleri, barnpornografibrott, dopingbrott och grov kvinnofridskränkning.

Påföljden blir tio års fängelse. Han ska också betala skadestånd till sambon på knappt 680 000 kronor. Ytterligare en person döms för fyra fall av sexköp till dagsböter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons