Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Thunberg: Fel med kolfokus och stänga kärnkraft

Energi • Publicerad 11 oktober 2022
Greta Thunberg kommenterar tysk energipolitik. Arkivbild.
Greta Thunberg kommenterar tysk energipolitik. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Den tyska energidebatten har under året präglats av Rysslands anfallskrig mot Ukraina, samt hur landet ska hantera den energibrist som följt av kriget. Bland knäckfrågorna finns hur landet ska ställa sig till sin planerade kärnkraftsavveckling.

Nu ger sig den svenska klimataktivisten Greta Thunberg in i debatten, rapporterar nyhetsbyrån AP. Thunberg säger till det tyska public service-bolaget ARD att det bland annat var "en väldigt dålig idé att fokusera på kol när kärnkraften redan är på plats".

Annons

På frågan om det vore bättre för planeten ifall driften av Tysklands tre kvarvarande kärnkraftverk förlängs, svarar Thunberg:

– Det beror på. Om vi redan har dem i drift så känner jag att det vore ett misstag att stänga dem för att fokusera på kol.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons