Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tesla öppnar laddstationer för alla bilmärken

Tesla öppnar tio snabbladdningsstationer i Nederländerna för elbilar från andra tillverkare.
Pilotprojektet ska på sikt breddas till Teslas laddstationer i hela världen.
Fordon • Publicerad 1 november 2021
Tesla har fler än 25|000 snabbladdare i hela världen. Arkivbild.
Tesla har fler än 25|000 snabbladdare i hela världen. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Amerikanska Tesla har länge haft ett försprång gentemot andra elbilstillverkare med sitt nätverk av snabbladdningsstationer, så kallade Superchargers, som endast är tillgängliga för Teslas bilar.

Men biltillverkaren planerar att öppna laddstationerna för alla märken, och börjar i dag med tio laddstationer i Nederländerna, som Allt om elbil var först med att uppmärksamma.

Annons

Tesla skriver i ett pressmeddelande att öppnandet för andra bilmärken möjliggör för snabbare expansion av fler laddstationer.

"Vårt mål är att lära och förnya oss snabbt samtidigt som vi fortsätter att aggressivt expandera nätverket så att vi så småningom kan välkomna både Tesla-förare och förare från andra tillverkare än Tesla vid varje Supercharger världen över", skriver bolaget.

Tesla har ännu inte gått ut med hur dyrt det kommer att bli att ladda andra fordonsmärken, men antyder att priset kommer att vara högre än för Teslaägare.

"Prissättningen för förare som inte kör Tesla avspeglar ytterligare kostnader som uppkommer för att kunna stödja laddning av ett brett utbud av fordon och ändringar av våra stationer för att tillgodose dessa fordon", skriver bolaget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons