Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Techaktier i topp på Wall Street

Börs • Publicerad 27 november 2020
Techaktierna var som så ofta drivande på USA-börserna på fredagen. Arkivbild.
Techaktierna var som så ofta drivande på USA-börserna på fredagen. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan AP/TT

Den förkortade handelsdagen på Black Friday avslutades med en uppgång på Wall Street. En väntad ökning av antalet insjuknade i covid-19 vägdes mot hopp om en uppgång i ekonomin nästa år och optimismen segrade.

Techaktierna var dagens stora glädjeämne och alla de så kallade Faang-bolagen landade på plus. Bäst gick strömningsjätten Netflix och Googles moderbolag Alphabet som båda stängde med en uppgång på 1,3 procent.

Annons

Walt Disney backade 1,5 procent sedan nöjeskonglomeratet meddelat att man behöver göra sig av med 32 000 anställda i stället för tidigare uppgifter om 28 000.

Dow Jones industriindex stängde på plus 0,1 procent, Nasdaqs kompositindex gick upp 0,9 procent och indexet nådde därmed en ny rekordnivå. S&P 500 ökade 0,2 procent.

Sett över hela veckan steg Dow Jones 2,2 procent, Nasdaq lyfte 3,0 procent och S&P 500 gick upp 2,3 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons