Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tårtkast räddade indiska bröder från leopard

Indien • Publicerad 1 juli 2021
Vilda leoparder är vanliga i indiska Madhya Pradesh, men just denna bor på en djurpark i delsten Jammu och Kashmir. Arkivbild.
Vilda leoparder är vanliga i indiska Madhya Pradesh, men just denna bor på en djurpark i delsten Jammu och Kashmir. Arkivbild.Foto: Channi Anand/AP/TT

Skymningen hade redan fallit över Burhanpur, i den indiska delstaten Madhya Pradesh, när bröderna Firoz and Sabir Mansuri närmade sig födelsedagskalaset efter att ha hämtat en tårta i grannstaden.

Plötsligt kom en leopard utrusande från sockerrörsfältet och satte fart efter motorcykeln, rapporterar Times of India.

Annons

Firoz Mansuri gav full gas, men på den slingriga lervägen var kattdjuret snabbare. Snart var det ikapp och dess klor rev märken i lacken, uppger bröderna för tidningen.

Sabir Mansuri satt på skjutsplatsen och trodde att han skulle bli tagen först, men när leoparden klöste mot tårtlådan han hade i knät väcktes en desperat idé.

"Om du så gärna vill ha den, här, ta den då", tänkte han enligt Times of India och kastade födelsedagstårtan mot förföljaren.

Den söta projektilen träffade rakt i ansiktet, och kattdjuret flydde på fläcken.

Enligt Sabir Mansuri undkom han och brodern döden "med en hårsmån". Eller om det möjligtvis var ett morrhår.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons