Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tågtrafikstoppet i Grillby hävt

En brand i en byggnad med gasflaskor i Grillby stoppade all tågtrafik mellan Stockholm och Västerås. Men nu är trafikstoppet hävt.
Brand • Publicerad 17 november 2021
En brand i en byggnad nära tågspåren i Grillby, Enköping ställde till det för tågtrafiken under morgonen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var strax före midnatt som det larmades om en brand i en byggnad i Grillby i Enköpings kommun. Byggnaden står nära tågspåren och tågtrafiken på Mälarbanan mellan Västerås och Stockholm stoppades då det finns risk för explosion. Det finns gasflaskor både inne och utanför byggnaden.

Ingen person har rapporterats skadad efter branden. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand men det finns ingen misstänkt.

Annons

Klockan 6 på morgonen var branden helt släckt, men det fanns fortfarande risk för explosion på grund av värmen.

– Det var inte möjligt att skjuta sönder acetylenflaskorna. Vi har därför lagt på sprängmattor på flaskorna för att minimera riskerna. Och vi har hävt trafikstoppet på järnvägen, meddelade Niklas Nordvall på Räddningsregion Mitt strax efter halv tio.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar ett par timmar till.

SJ uppger att från klockan 11 kommer att trafiken gå som vanligt igen mellan Västerås och Stockholm, men det kan bli vissa förseningar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons