GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Syrien erkänner ukrainska utbrytarrepubliker

Syrien/Ukraina • Publicerad 29 juni 2022
Syriens president Bashar al-Assad och hans ryske motpart Vladimir Putin. Syrien erkänner nu utbrytarregionerna Luhansk och Dontesk i östra Ukraina. Arkivbild
Syriens president Bashar al-Assad och hans ryske motpart Vladimir Putin. Syrien erkänner nu utbrytarregionerna Luhansk och Dontesk i östra Ukraina. ArkivbildFoto: Mikhail Klimentyev/AP/TT

Som enda land förutom Ryssland har Syrien formellt erkänt "självständigheten och suveräniteten för folkrepublikerna Luhansk och Donetsk".

– Vi kommer att kommunicera med båda länderna för att komma överens om förutsättningarna för att stärka relationerna, däribland diplomatiska förbindelser i överensstämmelse med etablerade regler, säger en källa vid syriska utrikesdepartementet till den statliga nyhetsbyrån Sana.

Efter beskedet tillkännagav Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att Ukraina bryter de diplomatiska relationerna med Syrien.

– Det kommer inte längre att finnas några förbindelser mellan Ukraina och Syrien, sade Zelenskyj i en video på meddelandetjänsten Telegram.

Syrien har tidigare erkänt utbrytarregionerna Sydossetien och Abchazien i Georgien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.