Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lugnare på Arlanda – "åtgärder har gett effekt"

Resor • Publicerad 18 juni 2022
Passagerare i kö vid incheckningen på Arlanda flygplats. Bilden togs i början av juni.
Passagerare i kö vid incheckningen på Arlanda flygplats. Bilden togs i början av juni.Foto: Fredrik Persson/TT

Kösituationen för flygresenärer på Arlanda var generellt lugnare under lördagen, jämfört med tidigare dagar, uppger Swedavias presstjänst.

– Det har flutit på bra hela dagen. Vi har inte haft några längre köer till säkerhetskontrollen, som mest cirka en halvtimme och under stora delar av dagen har de legat på cirka en kvart och till och med under det i vissa fall, säger Peter Wärring, pressansvarig.

Annons

Tre terminaler är öppna på flygplatsen: 2, 4 och 5. Under fredagen vädjade Swedavia till resenärerna att hädanefter inte komma tidigare än tre timmar före avgång, detta för att minska kökaoset.

– Vi ser att våra åtgärder har gett effekt. Resenärerna har verkligen hörsammat det, vilket vi är väldigt tacksamma för.

TT: Räknar ni med att lugnet fortsätter kommande dagar?

– Vi vet att det är en stor reshelg och fortfarande högt tryck. Vi får se kommande dagar hur det ser ut, men vi jobbar vidare med både stärkt bemanning och att frigöra fler ytor, säger Peter Wärring.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons