Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

SVT: Vapenvila i gängkonflikt i Stockholm

Brott • Publicerad 7 juli 2023
I mars exploderade en kraftig sprängladdning utanför en radhuslänga i Hässelby i nordvästra Stockholm. På adressen bor en anhörig till en person med gängkoppling, enligt flera medier. Arkivbild.
I mars exploderade en kraftig sprängladdning utanför en radhuslänga i Hässelby i nordvästra Stockholm. På adressen bor en anhörig till en person med gängkoppling, enligt flera medier. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det råder ett slags vapenvila i den stora gängkonflikt som drivit våldsvågen i Stockholm det senaste halvåret, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Enligt SVT, som hänvisar till källor, har mass-sms skickats ut inom den kriminella miljön om att inte skjuta anhöriga.

Annons

På ena sidan står nätverket Foxtrot med den så kallade "kurdiska räven" i spetsen och på den andra Dalennätverket från södra Stockholm.

Konflikten har pågått sedan julhelgen och bottnar enligt polisen i konkurrens om narkotikamarknader i bland annat Stockholm och Sundsvall. Utöver de affärsmässiga konflikterna har våldsdåden lett till en hämndspiral.

Flera våldsdåd, däribland mord och sprängningar, har de senaste månaderna riktats mot anhöriga till gängkriminella.

– Man har kommit överens om att en gräns är passerad och att man nu ska undvika att ge sig på närstående, säger SVT:s reporter Diamant Salihu till SVT Nyheter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons