Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svindlade pengar genom falska bilannonser

Brott • Publicerad 12 september 2020
En kvinna har häktats misstänkt för bedrägeri efter att ha lurat till sig pengar genom falska bilannonser på Blocket. Arkivbild.
En kvinna har häktats misstänkt för bedrägeri efter att ha lurat till sig pengar genom falska bilannonser på Blocket. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

En kvinna har häktats misstänkt för att ha bluffat till sig omkring 180 000 kronor genom att lägga ut bilar hon inte ägde till försäljning på säljsajten Blocket, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

Kvinnan har lurat totalt 22 personer spridda över landet, enligt åklagaren Klas Engdahl.

Annons

– Bilarna lades ut med registreringsnummer och handpenningen betalades till kvinnans konto, berättar han för SVT.

Kvinnan, som är hemmahörande i Katrineholms kommun, misstänks ha lagt ut de falska bilannonserna mellan april och augusti i år. Bedrägerierna upptäcktes när köparna skulle slutföra affären hos personerna som bilarna var registrerade på, och då fick veta att fordonen inte var till försäljning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons