Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svenska fjällen på väg mot nya besöksrekord

Ekonomi • Publicerad 12 december 2021
Det väntas många besökare i den svenska fjällen i vinter. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

De stora svenska skidorterna ser ut att gå mot en ny rekordsäsong. Det visar en rundringning som Sveriges Radio Ekot har gjort.

Bland annat har Funäsfjällen nära 30 procent mer bokningar i år än i fjol, som var deras rekordår. Åre rapporterade i oktober en ökning på 14 procent, och i Stöten i Sälen har 95 procent av hela förra årets totala volym redan bokats upp.

Annons

En del av förklaringarna sägs vara fler besökare från utlandet.

– 17 procent av hela vår volym ligger inbokad från Danmark och förra året var det ju noll procent med tanke på att gränsen stängde, säger Johan Thorn, vd för Stöten i Sälen, till Ekot.

Men samtidigt som krögare planerar för afterski och nattklubbarna i Åre kommer att hålla öppet i år, skapar också en ökad smittspridning och skärpta restriktioner stor oro och osäkerhet.

– Alla planerar för öppning, för det är det vi vet just nu och då är det det vi förhåller oss till. Sedan vet jag också att alla de typerna av verksamheter kommer att använda sig av vaccinbevis, covidpass och id-kontroll vid dörren, säger Therese Sjölundh, vd för destinationsbolaget i Åre.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons