Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blodrött på börsen – nästan två procent back

Det var överlag röda siffror på Stockholmsbörsen på onsdagen. Det breda OMXSPI-indexet föll 1,9 procent och OMXS30, med de mest omsatta bolagen, backade 1,5 procent.
Börs • Publicerad 6 april 2022
Stockholmsbörsen backade rejält på onsdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen backade rejält på onsdagen. Arkivbild.Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Kriget i Ukraina och fortsatt höga energipriser fortsätter att oroa marknaden. Nya sanktioner mot Ryssland planeras av EU, bland annat ska kolimporten från Ryssland stoppas. USA inför sanktioner mot Putins döttrar och flera banker.

Av bolagen på OMXS30 landade bara ett fåtal på grönt. Sämst gick kasinobolaget Evolution, ned 6,0 procent. Verkstadsbolagen hade inte heller någon bra dag, Sandvik sjönk 3,1 procent och Atlas Copcos A-aktie gick ned 3,6 procent.

Annons

Elektronikkedjan Dustin, som lämnade delårsrapport på morgonen, föll 6,5 procent.

Stockholmsbörsen hade gott sällskap av deppiga börser runtom i världen. De ledande Europabörserna föll med liknande siffror. FTSE100-index i London tappade 0,4 procent och CAC40-index i Paris föll 2,2 procent. DAX-index i Frankfurt hade vid 17.30-tiden gått ned 1,9 procent.

Också i New York öppnade de ledande indexen på minus. Efter några timmars handel låg det breda S&P 500 1,4 procent back medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex fallit 2,5 procent. I USA, som har den högsta inflationen på 40 år, finns en oro bland bedömare att centralbanken ska ta i för hårt med räntehöjningar och tippa över ekonomin i en recession.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons