Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stroke misstogs för fylla – sjukhuset anmäler

Vård • Publicerad 8 april 2022
Personal på akutmottagningen på Länssjukhuset i Kalmar misstog en stroke för alkoholpåverkan och en man i 70-årsåldern fick inte någon behandling. Arkivbild.
Personal på akutmottagningen på Länssjukhuset i Kalmar misstog en stroke för alkoholpåverkan och en man i 70-årsåldern fick inte någon behandling. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Ambulanspersonalen misstänkte att en äldre man hade drabbats av en stroke när han krockade i låg hastighet, men på akutmottagningen på Länssjukhuset i Kalmar upplevdes patienten som alkoholpåverkad.

Prover kunde dock inte påvisa någon alkoholpåverkan, men trots detta ifrågasattes inte bedömningen och mannen, som är i 70-årsåldern, fick aldrig någon behandling för sin stroke, skriver sjukhuset på Region Kalmar läns webbplats.

Sjukhuset har nu har gjort en lex Maria-anmälan om händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons