Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Störtfloder översvämmar skalvskadade områden

Turkiet • Publicerad 15 mars 2023
Invånare får hjälp i Sanliurfa, Turkiet, som drabbats av översvämningar.
Invånare får hjälp i Sanliurfa, Turkiet, som drabbats av översvämningar.Foto: Hakan Akgun/AP/TT

Minst 13 personer har omkommit i översvämningar i områden i Turkiet som drabbades svårt av jordbävningarna i början av februari. Omfattande regnoväder har lett till förvärrade levnadsbetingelser i regionerna där redan tusentals invånare är hemlösa efter skalven.

I staden Tut i sydöstra delen av Adiyamanprovinsen dödades två personer när den container som var deras tillfälliga bostad sveptes bort av störtfloder.

Annons

I närliggande provinsen Sanliurfa säger guvernör Salih Ayhan att flera personer har omkommit i översvämningarna, däribland fem medborgare från Syrien som bodde i en källare, rapporterar tv-bolaget Haberturk.

Flera personer saknas, och dödstalet väntas därmed stiga.

Räddningstjänst anlitar dykare för att nå platser som översvämmats.

Regionerna, och intilliggande delar av Syrien drabbades av en första jordbävning med magnituden 7,8 den 6 februari, följt av flera kraftiga efterskalv. Fler än 55 000 människor dog i katastroferna. Över 200 000 byggnader förstördes helt eller delvis bara i Turkiet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons