Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Storskogen siktar på börsnotering

Storskogen siktar på att notera sina B-aktier på Stockholmsbörsen, skriver investeringsbolaget i ett pressmeddelande.
Ekonomi • Publicerad 16 september 2021
Storskogen, med Daniel Kaplan som vd, siktar på börsnotering. Arkivbild
Storskogen, med Daniel Kaplan som vd, siktar på börsnotering. ArkivbildFoto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Koncernen bildades av en grupp investerare för snart tio år sedan och äger i dag fler än 200 portföljbolag, med sammanlagt 7 000 anställda.

I samband med börsnoteringen planeras en nyemission, där en rad investerare – däribland AMF, Swedbank Robur och Spiltan – har åtagit sig att köpa aktier för 7,3 miljarder kronor för 38:50 kronor styck. Detta innebär en värdering av Storskogen på 56,4 miljarder kronor.

Annons

Noteringsplanerna presenteras sedan Storskogen i maj i år fyllde på kassan med ett obligationslån på tre miljarder kronor.

"När jag blickar framåt är en notering av Storskogen, med utökad tillgång till kapitalmarknaderna, ett naturligt nästa steg i vår resa att expandera ytterligare inom Europa och vidare – vilket kommer att stödja en fortsatt tillväxt, ytterligare diversifiering och minskade operativa risker", skriver Storskogens vd och medgrundare Daniel Kaplan i en kommentar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons