Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stor sökinsats efter försvunnen bärplockare

Blåljus • Publicerad 12 juli 2021
Polisen letar efter en försvunnen bärplockare i skogarna i Vittinge i Uppsala län. Arkivbild.Foto: Foto: Paul Kleiven/NTB/TT

En man i 75-årsåldern är försvunnen sedan 15-tiden i söndags från sitt hem i Heby, Uppsala. Mannen skulle ut och plocka svamp eller bär.

Hans bil hittades en knapp kilometer från hemmet i Vittinge tidigare under måndagsmorgonen, rapporterar lokala medier. Mannen ska enligt en granne vara mycket skogsvan.

Annons

En stor sökinsats har satts in och letat efter mannen med hundpatruller, drönare och helikoptrar i trakterna kring Vittinge.

– Läget är oförändrat, det vill säga vi har inte fått upp något nytt spår i någon särskild riktning. Vi fortsätter arbeta med oförändrad styrka, säger Daniel Wikdahl på polisen i Region Mitt.

Polisen har utlyst en särskild händelse med anledning av försvinnandet.

– I det här fallet handlar det mycket om att få tillgång till resurser, säger Daniel Wikdahl.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet, men det finns oro för att han kan ha råkat ut för en olycka.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons