GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stor ökning av smittade och döda i Rumänien

Rumänien • Publicerad 26 januari 2022
Antalet covidsmittade och avlidna i Rumänien ökar. Bilden från universitetssjukhusets bårhus i Bukarest i november. Arkivbild.
Antalet covidsmittade och avlidna i Rumänien ökar. Bilden från universitetssjukhusets bårhus i Bukarest i november. Arkivbild.Foto: Vadim Ghirda/AP/TT

Antalet smittade i covid-19 i Rumänien tog ett stort kliv upp under onsdagen till nästan 35 000 nya fall, närmast dubbelt så många som dagen före. Det är andra dagen i rad som antalet nya smittade slår rekord i landet.

Även antalet döda med covid, 94 personer, är det högsta på över en månad. Tre fjärdedelar av dem var ovaccinerade, liksom över 80 procent av covidpatienterna som nu fyller landets intensivvårdsavdelningar, enligt officiell statistik.

Rumänien har den näst sämsta vaccinationsgraden i EU: 41 procent färdigvaccinerade mot ett snitt på drygt 70 procent i unionen. Endast Bulgarien har lägre antal fullvaccinerade, cirka 28 procent enligt ourworldindata.

Antalet som vårdas på sjukhus samt de som avlidit är fortfarande lägre än förra hösten, tack vare att den mildare omikronvarianten av viruset dominerar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.