Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stor ökning av covidsmittade i Storbritannien

Storbritannien • Publicerad 2 april 2022
Smittspridningen av covid-19 ökar igen i Storbritannien. ArkivbildFoto: Matt Dunham/AP/TT

Spridningen av covid-19 skenar i Storbritannien. Enligt veckostatistik som sträcker sig fram till den 26 mars bedöms 4,9 miljoner britter vara smittade av coronaviruset. Det är en ökning med 600 000 personer jämfört med veckan innan.

Orsaken uppges vara den nya undervarianten av omikron, BA.2. Den har gjort att sjukhusinläggningarna i landet ökat, även om antalet dödsfall fortfarande ligger på låg nivå jämfört med början av året.

Annons

Smittökningen kommer samtidigt som regeringen slutar erbjuda gratis snabbtest för större delen av den engelska befolkningen. Sedan tidigare har kravet på självisolering vid positivt covidtest, generell testning och kontaktspårning upphört.

Över 67 procent av befolkningen över 12 år i Storbritannien har fått en påfyllnadsdos eller en tredje dos av covidvaccinet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons