Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stor läcka i Mölndal – sprutade över hustaken

Olyckor • Publicerad 11 september 2021
Räddningstjänsten kallades under natten ut för att stänga av vattnet till en vattenledning som sprungit läck i Mölndal. Arkivbild.
Räddningstjänsten kallades under natten ut för att stänga av vattnet till en vattenledning som sprungit läck i Mölndal. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Boende i Mölndal vaknade under natten mot lördag till en spektakulär syn – en flera meter hög vattenpelare sprutade plötsligt upp ur gatan likt en gejser.

– Det sprutar säkert 30 meter upp i luften, högre än hustaken, berättar vittnet Simon Caldehed för Göteborgs-Posten.

Annons

Vattenledningen sprang läck strax innan klockan 02 och räddningstjänsten kallades ut.

– Vi åkte och stängde av vattnet till gatan och har lämnat över det till kommunen, berättar Micke Olsson, operatör vid räddningstjänstens ledningscentral, för TT vid halv fyra-tiden.

Det befarades att vattnet hade runnit in i närliggande fastigheter, men förutom att en del av gatan översvämmats hade räddningstjänsten då inte fått in några rapporter om vattenskador i de intilliggande husen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons