GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor brandrisk: Eldningsförbud i länet

Från och med torsdag råder det eldningsförbud i hela länet. Det beslutade länsstyrelsen på onsdagen.
Blekinge • Publicerad 21 juli 2021 • Uppdaterad 21 juli 2021
Foto: Maths Olsson

Det råder eldningsförbud i Blekinge från och med klockan 12.00 torsdagen den 22 juli. Beslutet fattades av länsstyrelsen, i samråd med länets räddningstjänster. Anledningen är stor brandrisk i skog och mark.

Beslutet om eldningsförbud gäller tills annat beslut fattas.

Länsstyrelsen gör bedömningen att brandrisken kommer att vara fortsatt stor den närmaste tiden. Orsaken är att uttorkningen i marken, främst i länets östra och västra delar, har nått mycket höga nivåer.

TV: Det här gäller vi eldningsförbud

Melina EkhSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer