Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stopp för halvnakna i butikerna vid stranden

Flera livsmedelsbutiker nära stranden i Falkenberg har infört klädkod för att bli kvitt halvnakna kunder som strosar runt bland matvarorna.
Sommar • Publicerad 7 juli 2021
Det är mindre lämpligt att gå direkt från stranden in i livsmedelsbutiken tycker flera affärer i Falkenberg och inför klädkod för kunderna. Arkivbild.Foto: Sylvain Robin

Skyltar vid entréerna till flera butiker förkunnar: ”Vi ber alla våra kunder att vara fullt påklädda när man vistas inne i butiken, tack!”. Det är för att undvika att personer går direkt från badstranden in i butiken i bara badkläder.

– Vi har haft en del kunder som precis har varit på stranden som kommer in med bara badbyxor, säger Ralf Möller, butikschef vid Willys i Falkenberg till tidningen.

Annons

Skyltarna har kommit till för att personalen inte ska behöva gå runt i butiken och påpeka det olämpliga i att gå allt för lättklädd bland jordgubbar och flintastekar. Andra kunder har reagerat och upplevt det som olämpligt. Men det handlar också om säkerhet.

– Att gå barfota är också farligt. Det kan gå sönder saker i en butik som man sedan kan skära sig på, säger Annelie Kuusk Jonsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons