Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stockholmsekonomin spås gå starkast

Ekonomi • Publicerad 9 april 2022
Stockholms stadshus och centrala Stockholm från ovan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bra drag i ekonomin och en högre jobbtillväxt än i andra landsändar. Stockholmsregionen bedöms ta täten de kommande åren, enligt en rapport från Stockholms handelskammare baserad på prognoser från Oxford Economics.

Bruttoregionalprodukten (regional BNP) i Stockholms län spås öka med 4,1 procent i år, högst av åtta regioner som prognosen baseras på. För riket som helhet är den bedömda tillväxten 3,1 procent. Under kommande år väntas tillväxttakten i huvudstadsområdet mattas av något, men ändå gå starkare än landet som helhet.

Annons

En stark finanssektor och bra efterfrågan på företagstjänster bidrar till den bättre utvecklingen, enligt Stockholms handelskammare.

Utvecklingen gör i sin tur att jobbutsikterna är goda i Stockholmsregionen. I år bedöms arbetslösheten hamna på 6,8 procent, för att sedan sjunka ytterligare en dryg procentenhet sammantaget under 2023-2024, lägre än riksgenomsnittet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons