Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Små rörelser på börsen – stängde på minus

Stockholmsbörsen pendlade runt nollan under större delen av tisdagen, men kurserna föll tillbaka något i den sena eftermiddagshandeln. Det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,3 procent.
Börs • Publicerad 7 februari 2023
Stockholmsbörsen pendlade upp och ned på tisdagen. Arkivbild.Foto: Joakim Ståhl/SvD-TT

Bäst bland storbolagen gick medicinteknikföretaget Getinge och telekombolaget Tele2, som steg 1,4 procent respektive 1,3 procent.

I andra änden på OMXS30 med de mest omsatta aktierna fanns fastighetsbolaget SBB, ned 5,0 procent, och molntjänstbolaget Sinch, som tappade 2,9 procent.

Annons

Humana, vars tillstånd drogs tillbaka av Inspektionen för vård och omsorg förra veckan, har beviljats inhibition av beslutet i avvaktan på att vårdkoncernens överklagande prövas i domstol. Men på eftermiddagen kom beskedet att Försäkringskassan stoppar betalningarna till Humana. Aktien rasade 9,2 procent.

Aktien i prylkedjan Clas Ohlson, som rapporterade om en högre januariförsäljning än samma månad i fjol, steg 0,7 procent.

På de ledande europeiska börserna var utvecklingen blandad. FTSE-index i London steg 0,4 procent, medan CAC40-index i Paris backade 0,1 procent och DAX-index i Frankfurt gick ned 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons