Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Uppåt på Stockholmsbörsen

Ekonomi • Publicerad 3 november 2021
Stockholmsbörsen slutade uppåt på onsdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen slutade uppåt på onsdagen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Stockholmsbörsen slutade på plus under onsdagens handel, med en uppgång på 0,8 procent för börsens breda index OMXS. Storbolagsindex OMXS30 steg i sin tur 0,7 procent.

På storbolagslistan gick det bäst för bilsäkerhetsföretaget Autoliv som steg med 2,5 procent. Verkstadsbolaget ABB gick upp 2,3 procent och gruvbolaget Boliden ökade 1,3 procent.

Annons

Till vinnarna på OMXS30 hörde också storbankerna. SEB, Handelsbanken och Nordea steg mellan 1,6 och 1,8 procent. Swedbank ökade 1,1 procent.

Till förlorarna hörde molntjänstföretaget Sinch som fortsätte backa, ned 7,3 procent, efter att aktien rasat under tisdagen då bolaget släppte sin bolagsrapport.

Säkerhetsföretaget Loomis, som rapporterade vinst på morgonen, steg hela 5,8 procent.

På de ledande Europabörserna var det blandat. CAC40-index i Paris steg 0,3 procent, DAX-index i Frankfurt slutade oförändrat och FTSE100-index i London backade 0,4 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons