Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Verkstadsbolag tyngde Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inledde positivt på tisdagen men vände ned i eftermiddagshandeln. Det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,2 procent med verkstadssektorn som sänke.
Börs • Publicerad 5 april 2022
En av vinnarna på en backande börs var biltillverkaren Volvo, som steg 3,0 procent. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

OMXS30-index, listan över de mest omsatta aktierna, toppades Evolution som steg 5,3 procent. Nätkasinobolaget följdes av skogsjätten SCA och gruvbolaget Boliden, som gick upp 3,9 respektive 2,2 procent.

Swedbanks aktie steg samtidigt 1,5 procent efter en köprekommendation av Deutsche Bank.

Annons

Nedåt drog framför allt verkstadsjättarna. Atlas Copco tappade 2,6 procent, Sandvik 2,3 procent och AB Volvo 2,2 procent.

Familjen Persson, huvudägare i H&M, har via investeringsbolaget Ramsbury ökat sitt innehav i klädjätten med aktier för drygt 1,3 miljarder kronor. Den indextunga aktien gick lite uppochned och stängde på minus 0,5 procent.

Utanför OMXS30-listan fortsatte Volvo Cars att stiga efter måndagens besked om att biluthyrningsfirman Hertz lagt en stororder på Polestar-bilar. Aktie lyfte nu 3,0 procent.

Boozt tappade 5,0 procent sedan Nordea i en analys skrivit att banken räknar med ett "utmanande" kvartal för e-handelskedjan. Riktkursen för aktien sänktes samtidigt som Nordea upprepade en tidigare säljrekommendation.

Kontanthanteringsbolaget Loomis backade 4,1 procent. Amerikanska storbanken Goldman Sachs skrev i måndags ned sina prognoser för företaget med hänvisning till den svagare tillväxten i Sverige.

På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad. FTSE100-index i London steg 0,7 procent medan CAC40-index i Paris backade 1,3 procent. DAX-index i Frankfurt hade vid 18-tiden gått ned 0,7 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons