Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Statligt stöd för klimatanpassning granskas

Klimat • Publicerad 9 april 2022
Översvämningar i Gävle i augusti i fjol.
Översvämningar i Gävle i augusti i fjol.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tecken tyder på att de statliga insatserna för klimatanpassning av byggd miljö runt om i landet har brister. Därför inleder Riksrevisionen en granskning av saken.

"Klimatrelaterade skador på bebyggelse som orsakats av översvämningar och jordskred riskerar att kosta staten och kommunerna mycket pengar. Regeringen har de senaste åren ökat resurserna till arbetet med klimatanpassning. Trots det får vi signaler om att nödvändiga anpassningsåtgärder inte genomförs", säger riksrevisor Helena Lindberg i ett pressmeddelande.

Annons

Granskningen ska svara på om insatser för att stödja klimatanpassning av byggd miljö är effektiva. Fokus läggs bland annat på stödet ansvariga expertmyndigheter ger kommunerna, länsstyrelsernas arbete och regeringens styrning.

Resultatet från granskningen är planerad att publiceras i november i år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons