Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Styrkebesked från amerikanska banksektorn

Ekonomi • Publicerad 14 juli 2021
Bank of America har presenterat delårssiffror. Arkivbild.Foto: John Bazemore/AP/TT

Amerikanska storbanker fortsätter att leverera starka delårsrapporter. Under eftermiddagen har såväl Bank of America, Citgroup liksom Wells Fargo uppvisat rapporter som var bättre än analytikernas förväntningar.

En del i förklaringen för flera av bankjättarna har varit att man kunna ta tillbaka avsättningar som tidigare gjorts för att täcka befarade kreditförluster när coronapandemin bröt ut i USA.

Dock har det visat sig att oron för konkursande verksamheter visat sig delvis obefogad. Bank of America redovisar nu en nettovinst på 8,96 miljarder dollar eller 1:03 dollar per aktie vilket var betydligt bättre än analytikernas förväntningar. För Citgroup ökade vinsten från 0:38 cent per aktie till 2:85 dollar per aktie. Analytiker hade förutspått en vinst på i snitt 1:96 dollar per aktie.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons