Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sonen åtalas efter vapenstöld hos föräldrarna

En man i 20-årsåldern åtalas, tillsammans med två jämnåriga män, misstänkt för att brutit sig in i sitt föräldrahem och ha stulit vapen och pengar, rapporterar .
Brott • Publicerad 14 november 2022
En man står åtalad för ett inbrott i hans föräldrahem. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det var i juli som inbrottet inträffade. En pappa fick då tips om att hans son planerade att bryta sig in i huset för att komma åt vapnen. Familjen avbröt sin semester men kom hem för sent, vapenskåpet var uppbrutet och innehållet saknades.

Sonen hade några månader tidigare blivit utkastad från hemmet utan att få behålla nyckeln.

Annons

Utöver två vapen saknades även 200 000 kronor i kontanter som fanns i skåpet.

Inom några dagar greps sonen och de två andra männen av polisen. Hemma hos en av dem fanns vapnen i fråga, en stor mängd kontanter och verktyg som kan användas vid inbrott. Vad föremålen gjorde där hade han inga förklaringar till.

Alla tre är dömda för flera brott sedan tidigare. En av dem dömdes så sent som i oktober till ett års fängelse för bland annat narkotikabrott.

På måndag inleds rättegången mot de tre männen, som står åtalade för inbrott, stöld och grovt vapenbrott. Samtliga nekar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons