Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sommarjobbare håller koll på elsparksföretag

Göteborg tar till ett udda grepp mot problemen med elsparkcyklar. Tre unga har fått sommarjobb med att hålla koll på att företagen som hyr ut elsparkscyklar följer reglerna.
Samhälle • Publicerad 12 juli 2021
Göteborgs stad anlitar sommarjobbare för att tackla problemen med elsparkcyklar. Arkivbild.
Göteborgs stad anlitar sommarjobbare för att tackla problemen med elsparkcyklar. Arkivbild.Foto: Foto: Stina Stjernkvist/ TT

– De åker själva elsparkcykel och kollar till exempel att det inte går att köra fortare än man ska, och att det inte går att avsluta i de zoner där man inte får parkera, säger Carina Abrahamsson på trafikkontoret till Dagens Samhälle.

Ett viktigt uppdrag för sommarjobbarna är att kontrollera att det går att komma i kontakt med företagens kundtjänst. Göteborgs stad har ställt som villkor för uthyrarna att dessa från den 1 juli har en bemannad, svensktalande kundtjänst.

Annons

I veckan forslade staden bort ett 30-tal elsparkcyklar från en trottoar där de låg slängda och blockerade vägen för fotgängare, efter att sommararbetarna först förgäves försökt felanmäla till uthyrarna.

Förutom att de ovanliga sommarjobben ger unga chansen att arbeta, löser de ett tidskrävande problem för staden vars parkeringsvakter har fullt upp. Efter de sex veckorna ska sommarjobbarna skriva en slutrapport, vilket ska ge staden grepp om problemen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons