Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sölvesborg folkomröstar om politikerlön

Sölvesborgs invånare ska gå till valurnorna för att rösta om kommunalrådets lön.
Detta efter att oppositionen samlat in så många namnunderskrifter att en folkomröstning måste hållas.
Politik • Publicerad 15 juni 2023
Arvodet för kommunalrådet Kith Mårtensson (M) har blivit ett hett ämne i Sölvesborg. Arkivbild.
Arvodet för kommunalrådet Kith Mårtensson (M) har blivit ett hett ämne i Sölvesborg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"Folket har talat i Sölvesborg", skriver oppositionsrådet Louise Erixon (SD) tillsammans med Robert Manea (KD) och Emilie Pilthammar (MED) i ett pressmeddelande. Efter att ha samlat in minst tio procent av de röstberättigades namnunderskrifter i kommunen, motsvarande 1 400 stycken, är oppositionens slutsats att en folkomröstning ska genomföras.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Birgit Birgersson-Brorsson säger att namnunderskrifterna ännu inte kommit in till kommunen och därför vill hon vänta med att kommentera, rapporterar P4 Blekinge.

Annons

Frågan gäller huruvida kommunalrådet Kith Mårtenssons (M) arvode ska sänkas till tidigare nivå. Efter maktskiftet i Sölvesborgs kommun omorganiserades kommunledningen och följden blev en arvodeshöjning för den moderata politikern.

De oppositionella företrädarna skriver i en debattartikel i Aftonbladet att det innebär flera miljoner kronor i extra kostnader för Sölvesborgs invånare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons