Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sölvesborg folkomröstar om politikerlön

Politik • Publicerad 18 juli 2023
Louise Erixon (SD) har lett initiativet att få till stånd en rådgivande folkomröstning om kommunalrådets lön. Arkivbild.
Louise Erixon (SD) har lett initiativet att få till stånd en rådgivande folkomröstning om kommunalrådets lön. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det ser ut som att Sölvesborgs invånare får gå till valurnorna för att rösta om kommunalrådets lön. Den SD-ledda oppositionen har nu samlat in tillräckligt många namnunderskrifter, rapporterar SVT Blekinge.

Enligt SD, Kristdemokraterna och Medborgerlig samling har man fått in 1 830 underskrifter. Exakt hur många av dessa som är giltiga är oklart, då vissa skrivit på flera gånger.

Annons

– Antalet unika vi har är inte klart, men vi har säkerställt att det är över tio procent av de röstberättigade med marginal, säger Louise Erixon (SD).

Underskrifterna kommer att lämnas in till kommunen under dagen.

Frågan om M-kommunalrådet Kith Mårtenssons arvode är infekterad i kommunen. Redan tidigare har en namninsamling gjorts för att få till stånd en folkomröstning, men den godkändes inte av kommunledningen.

Frågan om arvodet ska formellt avgöras i fullmäktige, där utslaget av folkomröstningen blir rådgivande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons