Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sökande efter tvååring i Alperna avslutas

Frankrike • Publicerad 12 juli 2023
Både poliser, militärer, hundförare och helikoptrar deltog i sökandet efter tvååringen. Arkivbild.
Både poliser, militärer, hundförare och helikoptrar deltog i sökandet efter tvååringen. Arkivbild.Foto: Claude Paris/AP/TT

Den massiva sökinsatsen efter en försvunnen tvååring som pågått de senaste dagarna i de franska Alperna avbröts under onsdagen.

Dussintals poliser, militärer, hundförare och helikoptrar hade då sökt igenom byggnader, fordon och terräng utan att hitta honom.

Annons

Pojken försvann i lördags från den lilla alpbyn Haut-Vernet, i sydöstra Frankrike. Byn, som bara har 25 invånare, ligger på 1 200 meters höjd och sökandet försvårades eftersom terrängen är kuperad och klippig. Det rinner också många bäckar genom den.

Redan under tisdagen hade utredare varnat för att barnets låga ålder i kombination med den intensiva värmebölja som drabbat regionen, med temperaturer på uppåt 35 grader de senaste dagarna, utgjorde livsfara för pojken.

När sökandet nu avslutas kommer utredarna att fokusera på att gå igenom och utvärdera bevis som samlats in.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons