Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Socialtjänst missade att hemlighålla barns adress

Samhälle • Publicerad 5 september 2021
Socialtjänsten i Landskrona har anmälts till Ivo. Arkivbild.
Socialtjänsten i Landskrona har anmälts till Ivo. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Socialtjänsten i Landskrona har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) efter att ha missat att två syskons adress skulle hållas hemlig, skriver Helsingborgs Dagblad.

Syskonen hade omhändertagits och vistades tillfälligt akut i ett jourhem. När de skulle omplaceras till ett annat jourfamiljehem brast socialtjänsten i flera led i sin handläggning om att barnens nya adress skulle hemlighållas för vårdnadshavarna.

Annons

En rad åtgärder har vidtagits för att liknande händelser inte ska ske igen, men även en lex Sarah-anmälan är alltså gjord till Ivo.

– Vi har brustit i myndighetsutövningen och det är mycket allvarligt. När fel begås kring barn som är omhändertagna är det alltid mycket allvarligt. Vi kan bara beklaga att vi brast, säger Carina Jording, biträdande chef för individ- och familjeförvaltningen. till HD.

De två barnen bedöms inte ha kommit till skada till följd av misstagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons