Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Smugglade tusentals tabletter – döms

Brott • Publicerad 6 juni 2022
Mannen greps med nästan 30|000 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol. Arkivbild.
Mannen greps med nästan 30|000 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

En man i 30-årsåldern har dömts till tre och ett halvt års fängelse av Malmö tingsrätt för grov narkotikasmuggling, rapporterar SVT Gävleborg.

Mannen som är bosatt i Gävle greps av tullen på tåget från Köpenhamn till Malmö med nästan 30 000 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol. Då hade han tidigare under dagen rest med flyg från Bryssel till Köpenhamn.

Annons

Mannen dömdes mot sitt nekande och hävdade att han tvingats av en bekant att ta med sig väskan, och att han inte visste vad som fanns i den. Polisen hittade dock fingeravtryck från mannen på väskans insida, och i samband med en husrannsakan i mannens bostad fann polisen en mindre mängd heroin, rapporterar tv-kanalen.

När mannen greps var han villkorligt frigiven från ett tidigare fängelsestraff.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons