Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Smittan ökar – nattklubbar stängs i Frankrike

Frankrike • Publicerad 6 december 2021
Smittspridningen av coronaviruset ökar i Frankrike och nu beordras nattklubbar att hålla stängt i fyra veckor. Arkivbild.
Smittspridningen av coronaviruset ökar i Frankrike och nu beordras nattklubbar att hålla stängt i fyra veckor. Arkivbild.Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

I Frankrike beordras nattklubbar att från och med fredag att hålla stängt i fyra veckor på grund av den ökande smittspridning av coronaviruset.

Smittspridningen har i synnerhet ökat bland unga människor, konstaterade premiärminister Jean Castex när han gav beskedet på måndagen.

Annons

Hårdare regler när det gäller social distansering och krav på utökat användande av munskydd i skolorna kommer också att införas.

Frankrike möter nu en femte våg av pandemin och platserna på sjukhusen fylls återigen, men regeringen avvaktar enligt Castex med att införa strängare åtgärder för hela befolkningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons