Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Smittan ökar igen – och Israel stänger delvis

Smittspridningen har tagit fart igen och Israel stänger med omedelbar verkan återigen landets barer, nattklubbar, gym samt evenemangs- och kulturanläggningar.
Israel • Publicerad 6 juli 2020
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i samband med ett regeringssammanträde på söndagen.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i samband med ett regeringssammanträde på söndagen.Foto: Gali Tibbon/AP/TT

– Pandemin sprider sig, det är tydligt. Den stiger brant och för med sig, tvärtemot vad som sagts oss, kritiskt sjuka patienter i sitt spår, säger premiärminister Benjamin Netanyahu på måndagen vid parlamentets sejour om landets hälsokris.

Ytterligare en åtgärd som genast införs är att restauranger måste begränsa sig till 20 gäster inomhus och 30 utomhus. Dessutom får synagogor bara ta in högst 19 personer i taget och bussar högst 20 passagerare.

Annons

Åtgärderna är ett försök att bromsa spridningen och undvika en större nedstängning av samhället, i ett läge där ekonomin redan lider svårt och arbetslösheten ligger på drygt 20 procent.

Efter positiva tecken öppnades det israeliska samhället igen i maj, men därefter har spridningen ökat. Över 30 000 har bekräftats smittade i landet, varav 332 har dött.

Även på den ockuperade Västbanken – där det nu bekräftats 4 300 smittfall, varav 16 avlidit – går utvecklingen åt fel håll. Där införde de palestinska myndigheterna en fullskalig nedstängning i fredags.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons