Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

SMHI: Ostadigt väder de närmaste dagarna

Ostadigt väder med regn och skurar väntas i Sverige de närmaste dagarna. Vädret kan sedan stabiliseras under andra halvan av veckan.
Väder • Publicerad 2 juli 2023
Regn och skurar väntas under den första halvan av veckan. Arkivbild.
Regn och skurar väntas under den första halvan av veckan. Arkivbild.Foto: Caisa Rasmussen/TT

Det aktuella vädret beror på ett lågtryck som berör Skandinavien och som betyder ostadigt väder där flera områden med regn och skurar ska passera.

Enligt SMHI rör sig ett regnområde, lokalt med åska, åt nordost över Svealand och stannar sedan upp.

Annons

– Under eftermiddagen och kvällen idag så är det ett stråk över mellersta Uppland och vänster ut in över Västmanlands län och södra Dalarna, säger Sofia Söderberg, meteorolog vid SMHI, till TT.

Under söndag kväll väntas temperaturerna inte överstiga 17 grader i landet. De nordligaste delar av Sverige väntas ha temperaturer mellan 9 och 13 grader.

Inte aktuellt med varningar i nu läget

Under helgen drabbades Norrlands sydligaste delar av kraftiga regn som varnades av SMHI med gul varning.

Enligt Sofia Söderberg är det inte aktuellt med varningar för kraftigt regn i landet i de kommande dagarna, men väderprognosen kan ändras.

– Det uppdaterar vi lite dagligdags för att det kan hända en hel del i prognosmaterialet, förklarar hon.

På måndag väntas det tidvis regn och skurar över i stort sett hela landet. Ihållande regn och frekventa skurar väntas främst i nordvästra Götaland, Svealand och sydligaste Norrland.

Stabilare väder i andra veckohalvan

Vädret väntas stabilisera sig något i södra Sverige på torsdag då ett högtryck växer in. Men ihållande sol och höga temperaturer i hela landet blir inte aktuellt den kommande veckan:

– Det beror på vilka delar av landet man tittar på, men om man tänker att ska vara sol över hela landet och 25 grader så är det inte riktigt någonting som vi ser här förrän i början av nästkommande vecka, förklarar Sofia Söderberg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons