Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

SMHI: Fortsatt vinterlikt väder

Det kalla vädret visar inga tecken på att ge med sig. Veckan som kommer bjuder på ömsom regn, ömsom snö och fortsatt låga temperaturer.
Väder • Publicerad 3 april 2022
En sammanfattning av vädret de kommande dagarna: regn, snö och temperaturer under det normala.Foto: Johan Nilsson/TT

På måndagen drar ett omfattande lågtryck in över södra Sverige med regn som under dagen kan övergå i blötsnö i de inre och östra delarna av Götaland.

– Det blir också väldigt blåsigt med hårda vindbyar utmed kusterna för Götalands del, säger Ida Dahlström, vakthavande meteorolog på SMHI.

Annons

Även i södra Svealand blir det regnigt, medan resten av landsdelen enligt prognosen får snö.

– Det kraftigaste lågtrycket drar in norr om Mälaren, mot inre Svealand och Mälaren.

Det ostadiga vädret gör ett litet uppehåll under tisdagen, men på onsdagen och torsdagen väntas åter regn och snö i södra Sverige.

I Norrland blir det lugnare väder med mycket moln och lokala snöbyar, undantaget tisdagen och onsdagen då snöfall väntas i norra Norrland. I hela landet fortsätter temperaturerna att ligga under eller mycket under det normala.

– Vintern har inte släppt sitt grepp om Sverige. Tittar man däremot i slutet av den kommande tiodygnsperioden så ser det ut som att varmare luft kan närma sig landet – men prognosen så långt fram är osäker.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons