Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Smet från jobbet – ringde sig själv i 55 timmar

Arbete • Publicerad 7 september 2021
En anställd på Skatteverket spenderade 55 timmar i telefon med sig själv för att slippa jobba. Arkivbild.
En anställd på Skatteverket spenderade 55 timmar i telefon med sig själv för att slippa jobba. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En myndighetsanställd spenderade 55 timmar av sin arbetstid i telefon med sig själv för att slippa prata med kunder, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. Enligt Dagens Nyheter jobbade mannen på skatteupplysningen vid Skatteverket.

Mannen ringde timslånga samtal, i ett fall över 4,5 timmar, från jobbtelefonen till sin egen mobiltelefon. Det innebar att han markerades som upptagen – vilket enligt avdelningschefen ledde till underbemanning och längre svarstider.

Annons

Mannen blev påkommen i slutet av april och nekade först till anklagelserna, men erkände senare. Trots det fortsatte han med fusket fram till 5 maj. Fusket pågick i totalt två månader.

Själv uppgav den anställde att han gjort det för att ta rast eller uppdatera sina kunskaper och att han haft "extremt låg" motivation på jobbet. Myndigheten kommer att fatta beslut om disciplinpåföljd med uppsägning som hårdaste potentiella straff.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons