Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Småmunter måndag på Wall Street

Börs • Publicerad 17 juli 2023
Uppåt på Wall Street. Arkivbild.
Uppåt på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

De ledande indexen på New York-börserna steg när handelsveckan inleddes.

Dow Jones industriindex ökade 0,2 procent, det breda S&P 500 steg 0,4 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick upp 0,9 procent.

Annons

Rapportsäsongen är i gång. I förra veckan kom flera banker och även flygbolaget Delta Air Lines med sina siffror. Nu väntar investerarna bland annat på Bank of America, Netflix och Tesla som ska redovisa sina kvartalsrapporter senare den här veckan.

Fordonsjätten Ford hade en tung dag och backade nästan sex procent. Ford har meddelat att försäljningspriserna på bolagets el-pickup F-150 sänks med flera tusen dollar. Investerarna ser det som ännu ett tecken på ett priskrig mellan elbilstillverkare.

Spelbolaget Activision Blizzard steg 3,5 procent sedan en domstol avslagit en överklagan från myndigheter som vill stoppa Microsoft från att köpa spelbolaget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons