Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Slog ihjäl granne – hovrätten skärper straffet

Brott • Publicerad 15 juli 2023
En man döms för att ha slagit ihjäl sin granne. Arkivbild.
En man döms för att ha slagit ihjäl sin granne. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man dömdes i våras till två år och fyra månaders fängelse för att ha slagit ihjäl sin granne under en fest utanför Färgelanda. Nu skärper hovrätten straffet till sju års fängelse, rapporterar lokala medier.

Händelsen inträffade i september förra året, då grannen och den nu dömde mannen – som är i 40-årsåldern – började bråka med varandra. Efter handgemäng mellan de båda männen inne i bostaden misshandlades grannen grovt på husets altan innan han släpades till en intilliggande gräsmatta. Grannen avled av sina skador.

Mannen dömdes i tingsrätten för bland annat grov misshandel och vållande till annans död, men friades för mord. Hovrätten dömer nu mannen för synnerligen grov misshandel samt grovt vållande till annans död – vilket tredubblar mannens fängelsestraff.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons