Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skolstart lyfte klädhandeln

Ekonomi • Publicerad 12 september 2023
Skol- och jobbstart har bidragit till ökad försäljning enligt Svensk Handel. Arkivbild.
Skol- och jobbstart har bidragit till ökad försäljning enligt Svensk Handel. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Klädhandeln lyfte med 9 procent i augusti jämfört med samma månad förra året. Det visar Svensk Handels senaste stilindex. Skohandeln lyfte med 4,7 procent jämfört med samma månad året innan.

Enligt Svensk Handel har ostadigt väder och återgång till jobb och skolor bidragit till lyftet.

Annons

"Till mångt och mycket beror den på ett ökat kundflöde såväl i fysiska som digitala butiker. Vi brukar ofta passa på att uppdatera garderoben inför hösten, då jobb och skola tar vid", säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel i en kommentar.

Hon räknar dock med en utmanande höst. Höstmånaderna brukar generellt vara trögare, men nu har kunderna också blivit "extremt prismedvetna", enligt Sofia Larsen.

"Det som kan få försäljningen att öka är ett rejält väderomslag, men vi hoppas också på en budgetproposition som ger fler människor mer pengar i plånboken", säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons