Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skjutning i Köpenhamn för tredje dagen i rad

Under lördagen inträffade den tredje skjutningen på lika många dagar i Köpenhamnsområdet. Polisen misstänker att det rör sig om gänguppgörelser.
Danmark • Publicerad 5 december 2021
Polisens kriminaltekniker på plats under fredagskvällen efter mordet på en frisörsalong i västra Köpenhamn. Under lördagen inträffade ännu en skjutning i staden.
Polisens kriminaltekniker på plats under fredagskvällen efter mordet på en frisörsalong i västra Köpenhamn. Under lördagen inträffade ännu en skjutning i staden.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var strax efter halv tio på lördagskvällen som polisen fick larm om skottlossning på ett vattenpipskafé på Åboulevarden i centrala Köpenhamn.

– Många patruller var relativt snabbt framme på plats där vi kunde konstatera att det hade varit fem–sex personer inne på vattenpipskaféet. En ung man var skottskadad, sade polisinspektör Rasmus Bernt Skovsgaard vid en pressträff, enligt danska DR.

Annons

Tidigt söndag morgon beskrivs mannen vara i ett stabilt men kritiskt tillstånd, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

Skytten tros ha flytt in i en mataffär efter skjutningen och polisen har publicerat en bild från en övervakningskamera i affären som visar den misstänkte.

Lördagens skottlossning är den tredje på lika många dagar i huvudstadsområdet.

I torsdags dog en man som blev skjuten i ryggen i stadsdelen Nørrebro. En timme senare grep dansk polis två misstänkta män i en bil, däribland en 21-årig man från Göteborg som tidigare dömts för flera grova brott i Sverige. Båda har häktats av Köpenhamns tingsrätt.

På fredagen sköts en 17-årig pojke, som polisen först uppgav var svensk men som senare konstaterades vara bulgarisk medborgare, till döds då två personer öppnade eld i en frisörsalong i Rødovre utanför Köpenhamn. Två andra personer skadades i skjutningen. Båda var danska medborgare.

Polisen har än så länge inte sagt huruvida man tror att händelserna är sammankopplade, men Rasmus Bernt Skovsgaard sade under lördagens pressträff att allt mer pekar på att det rör sig om gängrelaterade uppgörelser.

– Det är klart att med de händelser som har skett så är det en hypotes som blir mer och mer sannolik, sade Rasmus Bernt Skovsgaard enligt DR.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons