Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skärpt straff för knarkaffärer värda miljoner

Två män i Västsverige dömdes i våras för en omfattande narkotikahandel som omsatte över tio miljoner kronor.
Nu skärper hovrätten straffen och lägger till ett halvårs fängelse vardera, skriver .
Brott • Publicerad 11 november 2022
Två män i Västsverige får skärpta straff i hovrätten för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.
Två män i Västsverige får skärpta straff i hovrätten för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I våras dömdes en man i 35-årsåldern till åtta års fängelse för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott, grovt dopningsbrott, penningtvättsbrott samt brott mot läkemedelslagen. Mannen anses ha varit ledare för en stor narkotikaverksamhet, som enligt polisen har sålt knark till omkring 5 000 personer, skriver tidningen.

Ledarens kumpan, en man i 30-årsåldern, dömdes till sju år och sex månaders fängelse för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott och grovt dopningsbrott.

Annons

Båda överklagade domen och nu skärper hovrätten straffen och plussar på sex månader vardera på männens straff, till åtta år och sex månader respektive åtta års fängelse.

Hovrätten väljer också att fälla en kvinna i 60-årsåldern som friades i tingsrätten från bland annat synnerligen grovt narkotikabrott och grovt dopningsbrott. Påföljden blir åtta månaders fängelse, skriver Bohusläningen.

Förutom de två ledarna för organisationen dömde tingsrätten i våras ytterligare tre män, i 20-, 40- respektive 60-årsåldern, för delaktighet i drogförsäljningen. Påföljderna blev fängelse i mellan två år och sex månader, och sju år.

Även två kvinnor, i 30- respektive 60-årsåldern, fick villkorlig dom och dagsböter för grovt penningtvättsbrott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons