1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sjuksköterska var drogpåverkad på jobbet

Brott • Publicerad 16 april 2021
En sjuksköterska har förlorat sin legitimation efter drogproblem. Arkivbild.
En sjuksköterska har förlorat sin legitimation efter drogproblem. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

En sjuksköterska i södra Sverige har förlorat sin legitimation efter att ha återfallit i drogmissbruk, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Hon ertappades redan för några år sedan med att vara drogpåverkad på flera olika arbetsplatser, vilket ledde till en treårig prövotid.

Efter ett par år testade sjuksköterskan positivt i två drogtester och erkände då också att hon hade stulit tabletter på sin arbetsplats. Hon ska även ha stulit läkemedelsloggar med sekretessbelagda patientuppgifter, som hon dumpade i olika papperskorgar i parker, i syfte att dölja hur mycket läkemedel som hade försvunnit. Loggarna hittades av allmänheten, som lämnade tillbaka dem, enligt HD.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) bedömde sjuksköterskan som olämplig att fortsätta utöva sitt yrke och anmälde henne till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, (HSAN) i fjol, för en ny prövotid eller indragen legitimation.

Sjuksköterskan, som har genomgått behandling för sitt missbruk, ansåg själv att en ny treårig prövotid borde räcka, men HSAN valde att dra in legitimationen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.