Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sju åtalas i narkotikahärva

Åtal har väckts mot sju personer som misstänks vara inblandade i omfattande narkotikasmuggling, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
"Vi kom detta kriminella nätverk på spåren tack vare att en observant tulltjänsteman i Malmö gjorde viktiga iakttagelser", säger kammaråklagare Thomas Ramstedt. Arkivbild.
"Vi kom detta kriminella nätverk på spåren tack vare att en observant tulltjänsteman i Malmö gjorde viktiga iakttagelser", säger kammaråklagare Thomas Ramstedt. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

"Vi kom detta kriminella nätverk på spåren tack vare att en observant tulltjänsteman i Malmö gjorde viktiga iakttagelser och drog slutsatsen att något inte stod rätt till", säger kammaråklagare Thomas Ramstedt i pressmeddelandet.

Rättegången, som dra i gång nästa vecka, gäller bland annat smuggling.

Det var i höstas som en bil som kom från Nederländerna stoppades i tullen i Malmö. I bilen påträffades cirka sex kilo cannabisharts som togs i beslag, men tull och polis släppte bilen vidare, fast under bevakning, skriver Norrköpings Tidningar.

När bilen kommit till Norrköping slog polisen till.

– Det gjordes en grundlig undersökning av bilen. Den var omgjord och man hittade ett dolt utrymme, ett lönnfack, säger Ramstedt till tidningen.

I facket låg ytterligare omkring 24 kilo cannabis.

– Det här ärendet har växt hela tiden. När vi har tömt mobiltelefoner har vi hittat flera intressanta saker som lett oss vidare, säger Ramstedt.

Åtalet är det första av fem som planeras inom kort. Totalt är 14 personer misstänkta vara elva är häktade misstänkta för grova narkotikabrott och grova vapenbrott.

Beslag har gjorts i Norrköping, Södermanland och Stockholmsområdet.

Läs mer