Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Serbisk smitta får Grekland att stänga

Grekland • Publicerad 5 juli 2020
Ännu finns det plats för fler turister på gatorna på den grekiska semesterön Rhodos.
Ännu finns det plats för fler turister på gatorna på den grekiska semesterön Rhodos.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En ny våg av coronasmitta i Serbien får Grekland att helt stänga sina gränser för alla serbiska medborgare. Enligt den grekiska regeringstalespersonen Aristotelia Peloni gäller beslutet fram till den 15 juli.

Serbien deklarerade på fredagen ett nödläge i huvudstaden Belgrad på grund av den största ökningen av antalet bekräftade smittfall sedan i april.

Annons

Grekland, som har haft färre än 200 dödsfall i covid-19 och drygt 3 500 bekräftade fall, försöker få igång sin ekonomiskt så viktiga turistindustri igen, som står för uppemot en fjärdedel av landets BNP.

De turister som faktiskt släpps in får bland annat fylla i formulär om vilket land de bor i samt vilka länder de rest i under de senaste 15 dygnen. Omkring 6 000 coronatester per dygn genomförs också på resenärer som kommer till Grekland.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons