Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

SBB utreder utdelning varje månad

Ekonomi • Publicerad 15 juli 2021
Fastighetsbolaget SBB, med ex-politikern Ilija Batljan som grundare och vd, utreder aktieutdelning månadsvis. ArkivbildFoto: Lars Pehrson / SvD / TT

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB), med ex-politikern Ilija Batljan som grundare och vd, flaggar för en betydligt högre årsvinst än väntat och har inlett en utredning om utdelningar till ägarna månadsvis.

"Vi höjer prognosen för helåret 2021 till ett resultat om 7,80 kr per stamaktie A och B", skriver Ilija Batljan i en vd-kommentar i en delårsrapport.

Annons

Ett förslag till hur det ska gå till om månadsvisa utdelningar införs ska presenteras på en kapitalmarknadsdag i höst och siktet är inställt på att frågan avgörs på årsstämman 2022.

Samtidigt redovisar SBB en vinst före skatt på 6 942 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 322 miljoner kronor under motsvarande kvartal 2020.

Hyresintäkterna steg till 1 451 miljoner kronor, upp från 1 323 miljoner. Det så kallade förvaltningsresultatet lyfte samtidigt till 827 miljoner, från 605 miljoner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons