Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

SAS gör upp om fler leasingvillkor

Ekonomi • Publicerad 1 november 2022
Det krisdrabbade flygbolaget SAS, under amerikanskt konkursskydd, har gjort upp om nya leasingvillkor med ytterligare två motparter. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SAS har gjort upp om ändrade villkor i befintliga leasingavtal för flygplan och utrustning med ytterligare två motparter. Avtalen gäller totalt sju flygplan, skriver det krisdrabbade flygbolaget i ett pressmeddelande.

Sammanlagt har SAS nu nått avtal med 12 motparter om totalt 43 flygplan.

Annons

"Detta utgör ett viktigt steg i arbetet med att konfigurera om flygplansflottan och att uppnå de 7,5 miljarder SEK i årliga kostnadsbesparingar som är en del av SAS Forward-planen", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Avtalsändringarna måste godkännas av en konkursdomstol i New York och förutsätter även att den rekonstruktionsplan som SAS arbetar med under amerikanskt konkursskydd ska träda i kraft.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons