Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sände bilder på död sambo – döms för ofredande

Brott • Publicerad 7 april 2022
En kvinna skickade bilder på sin döde sambo till hans släktingar. Arkivbild.
En kvinna skickade bilder på sin döde sambo till hans släktingar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna som hittade sin sambo livlös i bostaden larmade räddningstjänsten. Medan personalen förgäves gjorde återupplivningsförsök tog kvinnan flera bilder av den döde mannen som hon skickade till två av hans nära släktingar. Nu har hon dömts till böter för ofredande, skriver Smålandsposten.

Det var förra sommaren som räddningspersonalen kallades till bostaden i Kronobergs län. Trots att de förklarade för kvinnan att det var ytterst olämpligt tog hon bilder på den avlidne mannen. En av släktingarna har också berättat att hon blev mycket chockad när hon fick bilden till sin mobiltelefon.

Vid rättegången erkände kvinnan att hon tagit bilderna med förklaringen att hon ville "skydda sig från anklagelser om att hon hade dödat honom”. Växjö tingsrätt lät sig dock inte bevekas och kvinnan döms till dagsböter. Hon ska också betala skadestånd till en av de drabbade släktingarna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons